середа, 24 вересня 2008 10:03

США звинуватили Росію в зриві засідання "шістки" по Ірану

Неназваний чиновник американського дипломатичного відомства заявив журналістам в кулуарах Генеральної асамблеї ООН, що Росія зірвала зустріч міністрів закордонних справ країн шістки міжнародних посередників по Ірану, на якій планувалося обговорити четверту по рахунку резолюцію Ради безпеки ООН із цього приводу, повідомляє CNN.

"Ми вважали, що було б дуже корисно скористатися можливістю, що надалася, коли всі міністри зібралися в Нью-Йорку [на Генассамблею ООН], - заявило джерело. - Але Росія дала зрозуміти, що не вважає міністерську зустріч своєчасної". Дипломат відзначив також, що Росія і Китай "не готові" брати активну участь в підготовці нової резолюції і вводити нові санкції проти Ірану.

Джерело підтвердило, що відносини США і Росії переживають складний період, і це відбивається на багатьох міжнародних справах, зокрема на ядерному роззброєнні, на розвитку ситуації навколо Ірану і Північної Кореї.

18 вересня держсекретар США Кондолізза Райс заявила, що агресивна зовнішня політика Росії, зокрема відносно Грузії, веде до її міжнародної ізоляції і знецінює її позицію на міжнародній арені.

Міністерство закордонних справ Росії у відповідь заявило, що "міжнародні відносини знаходяться на переломному етапі свого розвитку, це стосується і російсько-американських відносин", і закликали Держдепартамент США "не говорити від імені всього світу".

Зараз ви читаєте новину «США звинуватили Росію в зриві засідання "шістки" по Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути