субота, 30 квітня 2011 10:56

США ввели санкції проти уряду Сирії

США ввели санкції проти уряду Сирії

Сполучені Штати ввели санкції проти ряду сирійських чиновників і державних структур через порушеня прав людини в цій країні, повідомила прес-служба Білого дому.

Як передає британська корпорація Бі-бі-сі, до списку осіб, до яких будуть застосовані санкції, потрапили командувач бригадою сирійської армії Махір Аль-Асад, голова сирійської розвідслужби Алі Мамлюк і колишній глава сирійської служби політичної безпеки провінції Дераа Атиф Наджиб.

Під американські санкції потрапляють також сирійська служба розвідки і структури іранського корпусу вартових ісламської революції, що знаходяться в Сирії.

Усім американським громадянам та компаніям забороняється здійснювати операції зі згаданими в указі президента особами та організаціями.

Заворушення в Сирії почалися в середині березня після арешту в місті Дераа групи школярів, які писали на стінах антиурядові гасла. Люди вийшли на вулиці з вимогою звільнити їх. Пізніше хвилювання поширилися на інші регіони країни.

Нагадаємо, 25 квітня сирійський уряд увів війська в місто Дараа.

Зараз ви читаєте новину «США ввели санкції проти уряду Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути