Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2007 10:26

США відклали повернення американських солдатів з Німеччини

Пентагон відкладає скорочення військового контингенту США у Германії як мінімум на два роки. Як повідомив у четвер, 20 грудня, прес-секретар Пентагону Джеф Моррелл, "командування прийняло рішення відкласти передислокацію в США двох армійських бригад, розквартированих в Германії".

Аналітики відзначають, що затримки з реалізацією цього плану пов"язані з побоюваннями Вашингтона з приводу військово-політичної конфронтації з Росією.

Проте Моррелл заявив, що рішення, прийняте сьогодні, "тимчасове", і пов"язане з неготовністю баз у Техасі і Нью-Мехіко прийняти військовослужбовців до спочатку певних термінів, повідомляє  Reuters.

Раніше Міністерство оборони США планувало повернути на батьківщину дві бригади загальною чисельністю до 8 тисяч осіб до 2011году. Проте по запиту голови командування США у Європі Бентца Креддока Пентагон розпорядився відкласти передислокацію однієї бригади до 2012 року, а іншої - до 2013 року.

Ідея скорочення військового контингенту США в Європі з 68 тисяч осіб у 2001 році до 28 тисяч у 2012 році належить колишньому главі Пентагону Дональду Рамсфелду.

Побоювання США викликає факт оголошення мораторію Росією на виконання обов"язків Росії по членству в Договорі про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ).

Даний мораторій означає, що зараз РФ не зобов"язана надавати іншим членом ДЗЗСЄ інформацію про свої війська, крім того, на своїй частині європейського континенту Москва може розміщувати озброєння і військовий контингент, виходячи виключно з національних інтересів, а не з міжнародних договорів де-юре або де-факто.

Нагадаємо також слова начальника генерального штабу Збройних сил РФ Юрія Балуєвського, який, кажучи про елементи американської протиракетної оборони (ПРО), які США мають намір розмістити у Чехії і Польщі, повідомив, що у разі пусків протиракет Росія може бути спровокована на удар-відповідь, повідомляє АМІ "Новости"

Зараз ви читаєте новину «США відклали повернення американських солдатів з Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути