Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2009 09:25

США та Південна Корея готові до війни

США та Південна Корея готові до війни
Південнокорейська армія, а також американські війська, що знаходяться на території Південної Кореї, вирішили підвищити рівень боєготовності у зв"язку з погрозами з боку КНДР.

У комюніке, поширеному в четвер міністерством оборони Південної Кореї, наголошується, що "командування об"єднаних сил США і Південної Кореї підвищило боєготовність до другого рівня".

Серед іншого, військові відтепер мають намір ретельніше вести спостереження за територією КНДР. З цією метою "мобілізовані додаткові літаки і обслуговуючий персонал".

Раніше Пхеньян оголосив, що має право відмовитися від дотримання угоди про перемир"я 1953 року.

Нагадаємо, 25 травня Північна Корея провела ядерні випробування. За оцінками російських і південнокорейських військових, потужність ядерного заряду досягала 20 кілотонн - в тротиловому еквіваленті це дорівнює бомбі, скинутій США на Нагасакі в 1945 році.

КНДР загрожувала провести ядерні випробування впродовж останніх декількох тижнів - у відповідь на засудження Радбезом ООН запуску 5 квітня ракети дальнього радіусу дії, яка пролетіла над Японією і впала в Тихий океан. Члени РБ пригрозили Пхеньяну посиленням санкцій, зокрема, розширенням списку товарів, що підпадають під міжнародне ембарго.

У відповідь на це Пхеньян оголосив про небажання продовжувати шестисторонні переговори про припинення своєї ядерної програми, відновлені після введених проти Пхеньяну в 2006 році санкцій. Більш того, на знак протесту КНДР оголосила про намір знову запустити АЕС, що виробляє придатний для створення атомної зброї плутоній.

За матеріалами Інтерфакс, Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «США та Південна Корея готові до війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути