Ексклюзиви
середа, 27 травня 2009 08:32

Північна Корея знову запустила ракету

Північна Корея знову запустила ракету
КНДР запустила ще одну ракету малої дальності в акваторію Японського моря. Про це повідомив представник апарату південнокорейського президента.

Запуск протикорабельної ракети у бік Японського моря (іменованого тут Східним) був проведений приблизно о 21:00 за місцевим часом (15:00 за київським) у вівторок, 26 травня.

Раніше того ж дня і в тому ж районі, за повідомленнями з Сеула, Північна Корея запустила дві ракети малої дальності - за даними південнокорейських джерел, 130 км. Одна з них, як повідомляється, була зенітною, а друга - протикорабельна.

В понеділок, 25 травня, КНДР провела своє друге ядерне випробування і запустила три ракети малої дальності (дві з них були випущені по американських літаках-шпигунах). Цей крок викликав різке засудження Ради Безпеки ООН.

У Південній Кореї, за повідомленнями ЗМІ, були виявлені ознаки підготовки до запусків ракет на західному узбережжі КНДР, проте поки що жодної ракети там запущено не було, відзначив представник апарату президента РК.

КНДР може провести також випробування міжконтинентальної балістичної ракети (МБР). З таким прогнозом на засіданні комітету Національних зборів Республіки Корея (РК) з розвідки, що відбулося за закритими дверима, виступив директор Національної розвідувальної служби Вон Се Хун.

"Коли саме після другого в КНДР ядерного вибуху таке випробування відбудеться, точно сказати досить важко, проте багато що говорить за те, що вірогідність пуску існує", повідомив законодавцям парламенту глава основної спецслужби РК, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея знову запустила ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути