Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2009 10:59

Після резолюції ООН КНДР випустила ще дві ракети

Після резолюції ООН КНДР випустила ще дві ракети
Північна Корея провела біля свого східного узбережжя випробування ще двох ракет малого радіусу дії, повідомляє 26 травня AFP з посиланням на джерела в розвідці Південної Кореї.

Радіус дії обох ракет - 130 кілометрів. Одна з них належить до класу "земля-повітря", а друга - до класу протикорабельних. Раніше повідомлялося, що в рамках підготовки до нових випробувань влада КНДР заборонила судам заходити в район Жовтого моря, що граничить з повітом Чинсан.

25 травня КНДР провела підземні ядерні випробування. Потужність вибуху склала від 10 до 20 кілотонн, він супроводжувався землетрусом. Майже одночасно Північна Корея запустила три ракети. Передбачається, що одна з них була запущена в рамках випробувань, а дві були націлені на американські літаки-розвідники.

У зв"язку з діями Північної Кореї в Нью-Йорку 25 травня пройшло екстрене засідання Ради Безпеки ООН. Радбез засудив КНДР, визнавши її порушницею 1718-ої резолюції РБ ООН. Ця резолюція була прийнята у відповідь на перші ядерні випробування, проведені КНДР в 2006 році. Країни - члени Радбезу ухвалили рішення розробити у зв"язку з останніми подіями нову резолюцію.

Після того, як ООН відповіла на проведені в 2006 році випробування низкою економічних санкцій, КНДР погодилася відновити шестисторонні переговори по ядерному роззброєнню. У переговорах брали участь Китай, Японія, Росія, США і Південна Корея. Проте в квітні 2009 року КНДР оголосила про вихід з переговорного процесу і розморожування ядерної програми. Приводом для цього рішення стало засудження, яким Радбез ООН відреагувала на запуск першого північнокорейського космічного супутника, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Після резолюції ООН КНДР випустила ще дві ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути