Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 07:56

США стурбовані провокаційними інцидентами між РФ і Грузією

Держдепартамент США виражає стурбованість з приводу повідомлень про збитий грузинський безпілотний літак.

"Ми цим дуже дуже стурбовані. Як ви знаєте, у минулому мали місце цілий ряд провокаційних інцидентів, і ми не хотіли б бачити повторення цього або чого-небудь ще, що привело б до зростання напруженості між двома сусідами, які, як ми хотіли б сподіватися, могли б мати хороші відносини один з одним", - заявив представник держдепартаменту Том Кейсі.

"Ми украй стурбовані із цього приводу", - додав він.

За словами Кейсі, США попросили російську сторону надати інформацію як у Вашингтоні (у посольстві Росії), так і через посольство США в Москві.

Нагадаємо, що 20 квітня президент Абхазії Сергій Багапш заявив, що абхазькі ППО збили грузинський дрон над територією Гальського району республіки.

Як сказав командувач ВПС Грузії Давид Наїрашвілі, апарат належав МВС країни і здійснював плановий обліт території Грузії, коли його збили з літака російських ВПС.

Представники Військово-повітряних сил Росії спростували звинувачення Грузії.

"20 квітня, в неділю, коли був збитий грузинський літальний апарат, льотчики Військово-повітряних сил відпочивали, був вихідний день", - заявив помічник головкому ВПС РФ полковник Олександр Дробишевський. За його словами, "жоден літак російських ВПС 20 квітня польоти в північнокавказькому регіоні не виконував".

В той же час міністр закордонних справ невизнаної республіки Абхазія Сергій Шамба заявив, що, звинувачуючи ВПС РФ в знищенні безпілотного літака, Грузія визнає, що веде розвіддіяльність над територією Абхазії.

"Якщо літак розвідувальний, то навіщо йому літати над грузинською територією? Таким чином, звинувачуючи російську сторону, Грузія фактично визнала, що веде разведдеятельность над територією Абхазії", - сказав Шамба.

Держміністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі після цього заявив, що грузинські збройні сили зможуть зайняти територію Абхазії всього за три години. Проте при цьому він зазначив, що Тбілісі не збирається використовувати силу для врегулювання конфлікту і намагається вирішити його виключно мирними методами, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «США стурбовані провокаційними інцидентами між РФ і Грузією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути