понеділок, 21 квітня 2008 13:44

США скаржаться, що всі жорсткі санкції проти Ірану блокує Росія

Всі спроби США ввести санкції проти Ірану через СБ ООН "заблоковані" Росією.

Про це заявив лідер президентської гонки у республіканців, сенатор Джон Маккейн.

"Я упевнений, що значущі і жорсткі санкції можуть спрацювати, - зазначив він. - Вони не були значущими, тому що росіяни заблокували все, що ми намагаємося зробити в СБ ООН".

На думку Маккейна, для розв"язання цієї проблеми США і інші ведучі західні держави в питанні про Іран повинні діяти в рамках сформованої ними самими "Ліги демократій".

"Ліга демократій - це країни, у яких є цінності і цілі і які контролюють таку значну частину світової економіки, і я думаю, ми можемо бути дуже ефективними - я в цьому переконаний", - сказав кандидат в президенти.

При цьому, він також підкреслив, що "знає, як працювати разом з нашими союзниками і з "Лігою демократій" для того, щоб виробити значущі і діючі санкції на іранців".

За словами Маккейна, це питання він вже обговорював з президентом Франції і прем"єр-міністром Великобританії.

"У мене вже було обговорення з президентом Саркозі, і лише щойно я знову провів бесіду з прем"єр-міністром Брауном, - повідомив сенатор. - Ми можемо об"єднатися разом як "Ліга демократій" і можемо впливати на іранців значнішим чином".

За словами Маккейна "значущі і жорсткі" санкції проти Ірану спрацюють зокрема тому, що іранська економіка уразлива перед такими санкціями.

"Вони (іранці) на 40% залежать від очищення нафти, здійснюваної за межами їх країни, і у них погана економіка, попри всі нафтодолари", - сказав сенатор.

Слід зазначити, що 4 березня СБ ООН в третій раз ввів чергові санкції проти Ірану в зв"язку з його відмовою зупинити програму збагачення урану.

Тим часом, іранський президент Махмуд Ахмадінеджад різко відреагував на заяву Вашингтона про те, що він вимагатиме у ООН подальших санкцій щодо Ірану. Він сказав, що Рада Безпеки може приймати резолюції хоч сто років підряд, але це не змусить Іран відмовитися від своїх планів в ядерній сфері, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «США скаржаться, що всі жорсткі санкції проти Ірану блокує Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути