середа, 23 липня 2008 19:14

США розкритикували Росію за продаж зброї Венесуелі

Держдепартамент США розкритикував рішення Росії продати Венесуелі сучасне озброєння на два мільярди доларів. "Ми неодноразово у минулому виражали заклопотаність Росії про нарощування Уго Чавесом озброєнь, ми маємо намір продовжувати робити це", - заявив представник американського зовнішньополітичного відомства Гонсало Гал"єгос.

Уряд США вважає, що насправді венесуельський президент не потребує додаткового озброєння, а лише демонструє таким чином амбіції.

"Ми неодноразово вже повідомляли Росію, що стурбовані закупівлями Уго Чавесом озброєнь, та будема й надалі робити це. Ми продовжуємо висловлювати сумніви в тому, що закупівлі цих озброєнь відповідають реальним оборонним потребам Венесуели", - сказав представник держдепу США, коментуючи підписання російсько-венесуельського контракту на постачання 20 систем ППО, 12 військово-транспортних літаків і 24 винищувачі.

Венесуела займає в регіоні одне з перших місць за витратами на зброю. За останні десять років вона також перемістилася в світовому списку імпортерів зброї з 56-ого на 24-е місце, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «США розкритикували Росію за продаж зброї Венесуелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути