Ексклюзиви
вівторок, 04 травня 2010 11:08

США розкрили секретні дані про свій ядерний арсенал

США розкрили секретні дані про свій ядерний арсенал
США вперше з часів холодної війни оприлюднили дані про свій ядерний потенціал. Пентагон повідомив на сайті відомства, що ядерний арсенал США налічує 5113 боєголовок. Ще "кілька тисяч" списані або чекають демонтажу.

Згідно з цими даними, "у порівнянні з кінцем 1967 року, коли США мали в своєму розпорядженні 31255 зарядами, нинішній арсенал скоротився на 84%".

"З 1994 по 2009 фінансовий рік США демонтували 8748 ядерних боєголовок. Ще кілька тисяч боєголовок очікують зараз на складах демонтажу. Кількість нестратегічних ядерних боєголовок скоротилося з 30 вересня 1991 по 30 вересня 2009 року приблизно на 90%", - говориться в повідомленні.

Держсекретар Хілларі Клінтон повідомила, що починаючи з сьогоднішнього дня, США будуть оприлюднювати кількість боєголовок у своєму ядерному арсеналі і кількість боєголовок, які були демонтовані з 1991 року.

"Ті, хто сумнівається в тому, що США роблять свій внесок у справу роззброєння, зможуть побачити - ось результати нашої діяльності, ось наші зобов'язання ", - сказала вона

"США і Росія разом володіють 95% ядерної зброї, що є в світі. У нас є можливість знищити світ кілька разів", - відзначила Клінтон, підкресливши, що цього слід уникнути.

Нагадаємо, відповідно до нового договору по СНО, досягнутим урядами США і Росії 8 квітня цього року, кількість ядерних боєголовок скоротиться до менш 1550 у кожної зі сторін.

NEWSru
Зараз ви читаєте новину «США розкрили секретні дані про свій ядерний арсенал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути