Ексклюзиви
понеділок, 27 жовтня 2008 12:17

США прийняло рішення відмовитися від наземних операцій в Пакистані

Уряд США прийняв рішення відмовитися від проведення наземних військових операцій на території Пакистану. Про це в понеділок пише газета The New York Times.

Нагадаємо, у вересні ЗМІ стало відомо, що американське керівництво дозволило збройним силам без дозволу пакистанської влади проводити в Пакистані наземні операції проти афганських бойовиків. Проте тепер журналістам стало відомо, що серйозний протест з боку Пакистану змусив американців замінити наземні операції збільшенням числа повітряних рейдів за афгано-пакистанський кордон. У результаті США встигли провести лише одну наземну операцію в Пакистані, 3 вересня.

За серпень-жовтень 2008 року американські безпілотники зробили 18 нальотів на бойовиків, які ховаються на території Пакистану. Для порівняння, за перші сім місяців року було проведено лише п"ять таких операцій. В ході останнього ракетного удару, проведеного в неділю 27 жовтня, загинули приблизно 20 бойовиків, зокрема один з лідерів талібів Мохаммед Омар.

Втім, деякі експерти стверджують, що збройні сили США не зможуть справитися з бойовиками в Пакистані виключно за допомогою авіації. Зокрема, прибічники наземних операцій підкреслюють, що безпілотник не в змозі захоплювати і допитувати полонених, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США прийняло рішення відмовитися від наземних операцій в Пакистані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути