Ексклюзиви
вівторок, 28 грудня 2010 12:02

США постраждали від снігової бурі на $100 млн

США постраждали від снігової бурі на $100 млн

На східне узбережжя США обрушилась снігова буря, найбільше від якої постраждав Нью-Йорк і його передмістя. Як повідомляє The New York Times, за неділю і ранок понеділка в місті випало понад півметра снігу.

У результаті рясних снігопадів, що супроводжувалися сильними поривами вітру і грозою, паралізованими виявилися автомобільні і залізні дороги. Через заблокований рух мільйони людей не змогли потрапити на роботу.

Сильні вітри призвели до обриву ліній електропередач, через що близько восьми тисяч будинків у Нью-Йорку залишилися без світла. Відключення електроенергії спостерігалося і в сусідніх штатах - в Массачусетсі, Лонг-Айленді і Нью-Джерсі.

Снігові замети призвели до зупинки руху в метро, частина ліній якого проходить над землею. У поїздах замкненими виявилися кілька тисяч осіб. В одному з випадків, як повідомляє CBS New York, пасажирам довелося провести в поїзді майже 11 годин.

Паралізованим виявилося й авіасполучення: обслуговування рейсів припинили всі три аеропорти нью-йоркського авіавузла (аеропорт Джона Кеннеді, Ла Гардіа і Ньюарк Ліберті). Їхня робота відновилася лише ввечері в понеділок. У цілому з моменту початку снігопаду було скасовано близько 4,5 тисячі рейсів.

Робота міських служб у Нью-Йорку поки не відновлена в повному обсязі. Коли саме вдасться прибрати весь сніг, невідомо. Як пише New York Post, ближче до кінця тижня очікується підвищення температури до 4 градусів Цельсія, однак навіть у таких умовах на прибирання снігу буде потрібно кілька днів.

Сума збитку, нанесеного стихією одним тільки авіаперевізникам, оцінюється в сто мільйонів доларів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «США постраждали від снігової бурі на $100 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути