понеділок, 19 жовтня 2009 09:27

США поки не направлятимуть додаткові війська до Афганістану

США поки не направлятимуть додаткові війська до Афганістану
США не будуть приймати рішення про направлення до Афганістану додаткових військ доти, доки в Кабулі не буде уряду, що вселятиме довіру.

Про це повідомило в неділю, 18 жовтня, джерело в найближчому оточенні президента США Барака Обами.

Голова адміністрації Білого дому Рам Емануель сказав, що поки в Афганістані немає уряду з яким президент США міг би ефективно співпрацювати, рішення про направлення додаткових військ було б безвідповідальним.

Таким чином, Обама прислухався до доповіді командувача військами коаліції в Афганістані генерала Стенлі МакКрісталла. Той вважає, що в Афганістан можна направити додатково до 40 тисяч солдатів і офіцерів, але це дуже ризиковано, тому що всі зусилля коаліції підриває недовіру населення до афганської влади і тотальна корупція. Населення часом саме шукає у талібів підтримки, зазначив генерал.

Раніше сенатор і один з лідерів демократичної партії Джон Керрі заявив під час візиту до Кабула, що Білий дім очікує від Афганістану значних реформ, перед тим як знову посилати туди американських солдатів.

Раніше командувач коаліційними силами в Афганістані Стенлі МакКрістал заявляв, що для успіху в Афганістані йому незабаром будуть потрібні масштабні підкріплення, а в іншому разі військову операцію чекає провал. Будь-які менш масштабні зміни стратегії генерал проголосив недалекоглядними.

За матерiалами: ВВС, Вести.ru.

Зараз ви читаєте новину «США поки не направлятимуть додаткові війська до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути