Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2007 13:57

США почали прямі переговори з КНДР за ядерною програмою

Помічник держсекретаря США у справах Східної Азії Крістофер Хилл прибув до Пхеньяну на зустріч з представниками властей КНДР.
Несподіваний візит Хилла пов"язують з прогресом, що намітився, навколо шестисторонніх переговорів за північнокорейською ядерною програмою. У обмін на обіцянку скрутити ядерні випробування США недавно розморозили належні КНДР 25 мільйонів доларів на рахунках в банці макао.

На переговорах Хилл обговорить з північнокорейськими політиками питання про дотримання КНДР узятих на себе зобов"язань заглушити головний ядерний реактор в Йонбене після розблокування банківських рахунків.

За даними американських спецслужб, відпрацьоване ядерне паливо цього реактора використовується КНДР при отриманні плутонію для ядерних ракет.

Передбачається також, що на шляху подальшого згортання своєї ядерної програми КНДР представить партнерам по шестисторонніх переговорах: США, Південній Кореї, Японії, Китаю і Росії - детальний опис своїх ядерних розробок і виробничої інфраструктури.

Крістофер Хилл нібито може озвучити на переговорах пропозицію адміністрації Білого дому купити у КНДР устаткування для ядерних розробок, яке Північна Корея, за деякими відомостями, купила кілька років тому у Пакистану, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «США почали прямі переговори з КНДР за ядерною програмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути