середа, 08 серпня 2007 09:32

США підтримують Грузію в ракетному конфлікті з РФ

США виражають "тверду підтримку" суверенності й територіальної цілісності Грузії, заявив заступник держсекретаря США з європейських відносин Метью Брайза.

Брайза різко спростував припущення російського МЗС про те, що ударів було завдано грузинськими винищувачами з метою спровокувати напруженість у регіоні. "США засуджують будь-яку атаку на суверенну територію Грузії", - відзначив Брайза.

"Ми поки не можемо сказати, хто за цим стоїть, але й даних про те, що Грузія сама завдала ударів по своїй території, у нас також немає", - заявив заступник держсекретаря, додавши, що "США не бачать і найменших доказів, що все було саме так".

Брайза піддав критиці заяви російських властей, які, на його думку, "лише збільшують напруженість" і не допомагають рішенню грузино-осетинського конфлікту. "Риторичні і гучні заяви, що Грузія сама напала на себе, ні до чого не приведуть, вони лише збільшують напруженість", - заявив Брайза.

У той самий час, за його словами, "відповідь грузинської сторони гідна похвали - вона стримана, що й потрібно для недопущення виникнення нової хвилі насильства і напруженості в регіоні". "Час утриматися від риторичних заяв, і США сподіваються, що всі поводитимуться так само стримано, як і Грузія", - додав Брайза.

Нагадаємо, за інформацією МВС Грузії, 6 серпня російський Су-24 порушив повітряний простір країни з боку Росії в районі Казбеги і скинув радіокеровану ракету в зоні грузино-осетинського конфлікту. За словами голови МВС Грузії Вано Мерабішвілі, "Су-24 був зафіксований радарами Міноборони і цивільної авіації Грузії".

Посол РФ у Тбілісі В"ячеслав Коваленко виключив можливість порушення російським літаком повітряного простору Грузії, а тим більше завдання ракетних ударів по грузинській території. Таку заяву він зробив журналістам після зустрічі в МЗС Грузії, куди був викликаний у зв"язку з інцидентом, пише РБК.

Зараз ви читаєте новину «США підтримують Грузію в ракетному конфлікті з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути