Ексклюзиви
середа, 03 червня 2009 16:49

США не відкладатимуть виведення військ з Іраку

США не відкладатимуть виведення військ з Іраку
Командування силами США має намір виконати умови угоди про безпеку з Багдадом і вивести бойові частини з іракських міст до 30 червня 2009 року.

Рішення про своєчасне виведення військ було прийнято, незважаючи на те, що в низці населених пунктів поки ще активно діють члени терористичних угруповань, повідомляє Reuters із посиланням на американського командувача в Іраку генерала Рея Одіерно. Зокрема, генерал особливо підкреслив небезпеку терактів у місті Мосул, вихід військ з якого спочатку передбачалося відкласти.

Згідно із нинішнім планом, військові США мають намір передати контроль над ситуацією в містах іракській армії, можливості та екіпіровка якої, за словами Одіерно, значно покращилися. При цьому американці будуть як і раніше, сприяти місцевим військовим до моменту остаточного виходу.

Нагадаємо, 9 травня повідомлялося, що американські військові згідно із угодою між урядами двох країн покинули вже всі іракські міста, крім двох - Багдада і Мосула. Згідно із домовленостями двох країн, повністю американські війська буде виведено з Іраку до кінця 2011-го року. Однак Вашингтон раніше заявив, що планує вже до кінця вересня вивести з Іраку 12 тисяч військовослужбовців, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США не відкладатимуть виведення військ з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути