середа, 16 червня 2021 13:26

Справжнє літо: до України завітає західноєвропейська спека

До України завтра завітає західноєвропейська спека.

У четвер найвищою передбачається температура повітря в північних областях, повідомляє синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Найнижчою вона буде в південній частині країни.

"У Бухаресті, де гратиме збірна України з футболу, температура повітря очікується комфортною, 22-24 градуси тепла, але саме в середині дня можливі дощ із грозою", - йдеться в повідомленні.

В Україні ж протягом четверга +24...27°С, на півночі місцями до +28°С. У південній частині очікується +20...24°С. Циклон над Кримом та Приазов'ям 17 червня зумовить складну погоду. У південній частині, на сході та в центральних областях очікуються грозові дощі, місцями сильні зливи, шквалисте посилення вітру та град.

Автор: facebook.com/tala.didenko
 

На заході та півночі України дощі блокуватиме антициклон із півночі та північного сходу. Тому істотні опади малоймовірні, хіба що до приграничних з дощами районів півночі та заходу доберуться локальні опади.

У Києві 17 червня очікується спекотна погода, впродовж дня +26...28°С. Про якісь серйозні опади не йдеться, хіба що трохи зачепить потужний вологий масив із півдня. У п'ятницю, суботу та на Зелену неділю в столицю прийде справжнє літо. Буде сухо, сонячно та +27...29°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про тривалі магнітні бурі - як захистити організм

Літо цьогоріч буде доволі спекотне, проте з дощами й грозами. Перший літній місяць у центрі України видасться прохолодним. Можливе різке підвищення температури, що згодом опуститься до +22...25°С. Така погода триматиметься до кінця червня.

Зараз ви читаєте новину «Справжнє літо: до України завітає західноєвропейська спека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути