понеділок, 30 квітня 2012 16:56

Справи про вибухи в Дніпропетровську в 2012 і 2011 роках розслідуються окремо - прокурор області

Справи про вибухи в Дніпропетровську в 2012 і 2011 роках розслідуються окремо - прокурор області
Фото: comments.ua

Кримінальні справи за фактами вибухів у Дніпропетровську в листопаді 2011 року та квітні 2012 року не об'єднували в одне провадження, повідомила прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук.

"Кримінальну справу за фактом вибухів, що сталися в Дніпропетровську 27 квітня 2012 року розслідує центральне слідче управління Служби безпеки України. Ніякого об'єднання з кримінальною справою за фактом вибуху урни 16 листопада 2011 року не було. Зазначені кримінальні справи розслідуються окремо", - повідомила Марчук по телефону агентству "Інтерфакс-Україна".

Крім того, відповідаючи на питання журналіста, прокурор зазначила, що для координації зусиль правоохоронних органів по розкриттю цього злочину з 27 квітня до сьогоднішнього дня в Дніпропетровську перебувають генеральний прокурор Віктор Пшонка, глава СБУ Ігор Калінін, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Як повідомлялося, 16 листопада 2011 року вночі в Дніпропетровську в районі зупинки громадського транспорту "Центральна", розташованої поруч з торговим центром ЦУМ, стався вибух невстановленого вибухового пристрою, яке знаходилося в бетонній сміттєвій урні. В результаті вибуху загинув громадянин України. За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за п.5 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), проте в результаті проведених слідчих дій прокурор Дніпропетровської області виніс постанову про перекваліфікацію складу злочину за ознаками ч.3 ст.258 КК ( теракт).

20 квітня 2012 року вдень у Дніпропетровську протягом 1,5 годин прогриміло чотири вибухи. Постраждали 30 людей, 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою Дніпропетровської області за ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «Справи про вибухи в Дніпропетровську в 2012 і 2011 роках розслідуються окремо - прокурор області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути