Ексклюзиви
понеділок, 30 квітня 2012 15:54

Спецтема: Вибухи у Дніпропетровську

Дніпропетровці зрозуміли, що терактом їх хочуть залякати

Дніпропетровці зрозуміли, що терактом їх хочуть залякати

Мешканці Дніпропетровська після теракту 27 квітня активно обговорюють причини вибухів. Кореспондент Gazeta.ua розпитав про версії, що циркулюють містом.

"Можливо, це зробили, щоб відволікти увагу від проблем у державі, аби людям було про що поговорити. Проблем вистачає. А що таке для них (влади — ред.) 10-15 чоловік?", - Павло, 48 років, бухгалтер з Дніпропетровська.

"Янукович по телевізору виступав, казав: "Ще трішки і ми їх (терористів - ред.) намацаємо". І тут же обіцяють два мільйони тому, хто їх здасть. Якщо цих гадів от-от візьмуть, то для чого ця нагорода? Це означає, що насправді вони нічого не намацали, або нічого і не намагались робити. Чув, говорять, що це якісь фінансові крутелики з Польщі зробили, аби в Україну не йшов наплив туристів, щоб всі гроші осідали у Польщі. А Дніпропетровськ обрали, бо це перевалочний пункт — Харків-Донецьк. Тобто, щоб узагалі в Україну не їхали", - Віктор, 23 роки, працює продавцем у одному з кафе дніпропетровського вокзалу.

"Моя думка, це зробили, аби залякати людей. Щоб вони боялися збиратися, мітингувати, чогось вимагати. Саме зараз по "Інтеру" йде фільм про те, як розстріляли демонстрацію за часів Хрущова — щоб бачили, чим такі виступи могли закінчитися", - Дмитро Комаров, пенсіонер, працює у тепломережі оператором котельні, 69 років.

"Говорили, що міська адміністрація в той день вже зранку була оточена міліцією. Тобто у них все знали заздалегідь. То що виходить, вони самі себе будуть ловити? Щодо сенсу, то мабуть як 11 вересня у Америці. Є терористи, силовики можуть робити, що хочуть. А вибори восени", - Сергій, 24 роки, дніпропетровець.

"Коли це сталося, задав собі питання: "Чому Дніпропетровськ?". Це ж не столиця. "Євро-2012" тут теж проводитися не буде. Версій ходить багато, але що воно насправді втаємничено. В місті чергує міліція, внутрішні війська, Державна служба охорони — всі можливі служби і не тільки з Дніпропетровська. А всі ці версії з тієї ж серії, що спочатку говорили, що вибухів одразу було 15", - Руслан, 30 років, старшина міліції.

Нагадаємо, 27 квітня 2012 року вдень у Дніпропетровську протягом 1,5 годин прогриміли чотири вибухи. Постраждали 30 людей, 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою Дніпропетровської області за ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу Україні.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровці зрозуміли, що терактом їх хочуть залякати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути