Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2007 12:15

Спостерігачі з СНД визнали вибори в Думу демократичними

Спостерігачі від СНД визнали вибори в Державну Думу РФ 2 грудня "вільними і транспарентними"

У доповіді підкреслюється, що вибори відповідають як виборчому законодавству Росії, так і "загальноприйнятим підходам до проведення демократичних виборів". Спостерігачі Співдружності запропонували решті міжнародних спостерігачів приєднатися до їхньої заяви.

Глава місії Науриз Айдаров розповів на прес-конференції в понеділок, що вибори пройшли в умовах високої конкурентності". Айдаров також відзначив високу явку виборців і підвищення ступеня захисту виборчих бюлетенів від підробки.

Виявлені спостерігачами Співдружності порушення, за словами Айдарова, не були серйозними і не вплинули на загальний підсумок голосування.

Не всі, проте, розділяють оптимізм спостерігачів. Ще до підбиття попередніх підсумків виборів, лідер КПРФ Геннадій Зюганов заявив про те, що має намір оскаржувати підсумки голосування, оскільки, на його думку, у ряді регіонів "йде підгонка результатів за узгодженими заздалегідь схемами".

Лідер партії "Яблоко" Григорій Явлінський також заявив, що "в ході голосування відбулися порушення всіх без винятку статей закону про голосування". За його словами, на одній із московських ділянок спостерігачі від "Яблоко" зафіксували вкидання тисячі бюлетенів.

За підсумками обробки 98 відсотків голосів виборців до Думи пройшли чотири партії. "Єдина Росія" набрала 64,1 відсотка голосів, КПРФ – 11,6 відсотка, ЛДПР – 8,2, "Справедлива Росія" – 7,8, повідомляє РИА Новости.

 

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі з СНД визнали вибори в Думу демократичними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути