середа, 18 листопада 2009 11:05

Співучасник Медоффа уникнув 125 років в"язниці

Співучасник Медоффа уникнув 125 років в"язниці

Один з найближчих помічників Бернарда Медоффа, Френк Ді Паскалі, звільнений з-під варти, не дивлячись на те, що раніше двічі не був відпущений під заставу. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані Федерального бюро з в"язниць США. Поки ані бюро, ані адвокати Ді Паскалі не прокоментували цю інформацію.

Згідно з даними бюро, Ді Паскалі вийшов з ув"язнення ще 12 листопада. Це відбулося не дивлячись на те, що трьома місяцями раніше він визнав свою провину як співучасник Медоффа, організатора найбільшої в історії США фінансової піраміди.

Сам Медофф, засуджений за шахрайство, зараз відбуває 150-річний термін у в"язниці Північної Кароліни. Ді Паскалі загрожувало тюремне ув"язнення терміном 125 років.

Звільнення Ді Паскалі відбулося за день до того, як в США було заарештовано двох програмістів, Джерома О"Хара і Джорджа Перес, які підозрюються в пособництві Медоффу. Можливо, Ді Паскалі погодився співпрацювати з обвинувачами в обмін на поблажливе ставлення з боку слідства.

Ді Паскалі працював на структури Медоффа з 1975 року і зрештою досяг позиції головного фінансового директора в інвестфонді Madoff Securities, який виявився фінансовою пірамідою. Серед іншого, Ді Паскалі разом з Медоффом особисто контролював допуск на 17-й поверх будівлі, де розташовувався фонд і відділення інвестиційного консалтингу, що керувалося окремо від решти фірми в обстановці секретності.

У грудні 2008 року Медофф був заарештований. За його власними оцінками, збиток інвесторів від його піраміди склав не менше 50 мільярдів доларів. Суд, проте, оцінив втрати інвесторів в 13 мільярдів. Поки збиток вкладників їм не відшкодований, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Співучасник Медоффа уникнув 125 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути