пʼятниця, 15 червня 2012 20:27

Співаки з країн СНД нагадають українцям у Києві про проблему ВІЛ

Співаки з країн СНД нагадають українцям у Києві про проблему ВІЛ
Організатори концерту сподіваються, що через 3-4 роки їм вдасться викорінити проблему ВІЛу в Україні. Фото: shlapak.com

16 червня на сцені Євромістечка, розташованого під Аркою дружби народів у Києві, співаки з 8 країн СНД нагадають футбольним уболівальникам про проблему ВІЛу в Україні.

Про це розповіли сьогодні представники організації ООН з ВІЛу на прес-конференції у столичній Музичній академії.

"Зараз в Україні з діагнозом ВІЛ живе 230 тисяч людей. Уявіть собі, "Олімпійський" стадіон. Ці люди можуть заповнити 3,5 такі стадіони. Щодня ВІЛом інфікуються майже 60 українців. За минулий рік їхня кількість збільшилася на 21 тисячу", - сказала Ані Шакарішвілі, координатор програми ЮНЕЙДС в Україні.

На концерті виступатимуть Влад Дарвін, ді-джей Вакцина з Вірменії, Азада Шабанова з Азейбарджану, білорус Юра Ващук, Каникеї з Казахстану, Дару з Молдови, росіянка Юлія Ласкер, Фархода Шаріфі з Таджикистану та узбечка Джассура Мірсагатова. Після концерту вони разом із ВІЛ-інфікованими проведуть товариський футбольний матч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Темношкірі студенти грали в футбол на Майдані проти расизму

"Зі сцени артисти закликатимуть футбольних уболівальників відповідально ставитися до свого здоров'я і пропагувати толерантне ставлення до людей, на яких вплинула епідемію ВІЛу. А футбольний матч стане актом дружби і толерантності по відношенню до ВІЛ-інфікованих. Зібрання молодих футбольних вболівальників - прекрасний час для того, щоб нагадати молоді про потенційно ризиковану поведінку, просувати ідеї ведення здорового способу життя і заохотити молодь захищати себе", - розповіла Шакарішвілі.

"Усі співаки ще молоді, але підростаюче покоління вже намагається їх наслідувати. Коли вони зі сцени говоритимуть про необхідність користування презервативами і толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих, їх послухають. Можливо, тоді через 3-4 роки нам вдасться викорінити проблему ВІЛу в Україні", - підсумувала вона.

Зараз ви читаєте новину «Співаки з країн СНД нагадають українцям у Києві про проблему ВІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути