пʼятниця, 08 червня 2012 11:23

Елтон Джон і Queen боротимуться зі СНІДом в Україні за день до фіналу ЄВРО-2012

Елтон Джон і Queen боротимуться зі СНІДом в Україні за день до фіналу ЄВРО-2012
Артисти відмовилися від своїх гонорарів, враховуючи важливість проекту. Фото: fadiez.com.ua

30 червня 2012 в Києві, на Майдані Незалежності відбудеться грандіозний благодійний концерт, присвячений боротьбі зі СНІДом. На сцену вийдуть друзі і соратники Фонду Олени Пінчук "АНТИСНІД" в боротьбі зі СНІДом, легендарні музиканти - Елтон Джон і група Queen з Адамом Ламбертом.

Вони приїдуть в Україну, щоб сказати кожному українцеві - "Твоє життя це не гра! Зупинимо СНІД разом!". Цей концерт стане наймасштабнішою соціальною і культурною подією Євро-2012. Вона збере сотні тисяч людей на головній площі України - і мільйони глядачів біля телеекранів в Україні та Польщі.

"30 червня на центральній площі країни найтитулованіша і яскрава збірна Англії в складі Сера Елтона Джона і групи Queen гратиме проти СНІДу - за Україною", - сказала Олена Пінчук на прес-конференції, присвяченій анонсу концерту.

Враховуючи значущість цього проекту і його благодійний статус, артисти, які вийдуть цього вечора на сцену, відмовилися від своїх гонорарів.

Концерт, який проводиться за підтримки UEFA, відбудеться за день так фіналу ЄВРО-2012 в офіційній фан-зоні чемпіонату на Майдані Незалежності. Він буде транслюватися в прямому ефірі українського та польського телебачення.

Під час концерту буде організовано збір благодійних пожертвувань. Всі зібрані кошти будуть направлені на новий спільний проект СНІД-Фонду Елтона Джона і Фонду Олени Пінчук "АНТИСНІД", який, використовуючи футбольні символи і правила, буде розповідати українським дітям про ВІЛ / СНІД.

Музиканти, які візьмуть участь у концерті, не вперше приїжджають в нашу країну з благодійною місією - допомогти Україні у боротьбі зі СНІДом і захистити від ВІЛ / СНІДу мільйони людей. Співпраця знаменитих артистів з Фондом Олени Пінчук "АНТИСНІД" має багаторічну історію.

У 2007 році з концерту Сера Елтона Джона в Києві розпочалася спільна робота СНІД-Фонду Елтона Джона і Фонду Олени Пінчук "АНТИСНІД", яка спрямована на допомогу ВІЛ-позитивним дітям.

Одним з благодійних результатів концерту групи Queen + Paul Rodgers на харківській Площі Свободи став новий корпус для ВІЛ-позитивних дітей в Зеленогайському будинку дитини (Харків), який Фонд Олени Пінчук "АНТИСНІД" відремонтував за рахунок коштів, зібраних на концерті.

Завдяки безперервним кампаніям фонду в медіа, залученню світових зірок і проектам допомоги людям, що живуть з ВІЛ / СНІДом, які реалізують партнерські організації, за останні п'ять років в Україні вдалося знизити темпи приросту нових випадків ВІЛ у п'ять разів.

Зараз ви читаєте новину «Елтон Джон і Queen боротимуться зі СНІДом в Україні за день до фіналу ЄВРО-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі