четвер, 01 грудня 2011 14:26

Пінчук відкрила виставку про СНІД: страшні виразки на тілі і чергова доза
15

Фото: Фото Андрій Шматов

В середу в галереї "Лавра" голова фонду "АНТИСНІД" Олена Пінчук відкрила виставку фотографій присвячену епідемії ВІЛ/СНІДу. Фотопроект робив американський фотограф Брент Стіртон у два етапи — в 2005 і 2011 роках. Стіртон здебільшого знімає війну, але ситуація із захворювання на ВІЛ в Україні настільки вразила фотографа шість років тому, що цього року він повернувся знову.

"Роблячи такі фотопроекти по світу, я якусь частину свого часу проводжу зі своїми героями. В Україні ці люди в розпачі і готові все віддати. Мені страшенно їх шкода, тому для підтримки я брав з собою соціальних робітників", - зазначив Брент Стіртон.

На стінах галереї розвішані знімки здебільшого наркоманів. На них хтось колеться, хтось спить після прийняття дози, дехто показує страшні виразки на ногах від уколів. Під кожним знімком Брентон пише історію людини, яка на фотографії. Наскільки змінилось її життя за шість років.

"Я недавно прочитала статистику, що в Китаї, за неофіційними даними, 400 тисяч ВІЛ-інфікованих. Офіційно — удвічі більше. В Україні, де в кілька разів менше народу, неофіційно вже 400 тисяч хворих. Для мене це жесть!", - відмітила Олена Пінчук, відкриваючи виставку.

Всі бажаючі цього вечора могли пройти безкоштовний тест на ВІЛ. Результат говорили за 15 хвилин. Також безкоштовно волентери роздавали презервативи.

Виставка в галереї "Лавра" триватиме до 17 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Пінчук відкрила виставку про СНІД: страшні виразки на тілі і чергова доза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі