пʼятниця, 29 серпня 2008 14:53

Спікер парламенту Південної Осетії розповів, коли вона приєднається до РФ

Спікер парламенту Південної Осетії розповів, коли вона приєднається до РФ
Глава парламенту Південної Осетії Знаур Гассієв 29 серпня заявив, що РФ приєднає цю республіку протягом декількох років або навіть раніше.

За словами Гассієва, такої позиції дотримуються президент Росії Дмитро Медведєв та глава Південної Осетії Едуард Кокойти, які обговорювали майбутнє республіки раніше на цьому тижні. Віце-спікер південноосетинського парламенту Тарзан Кокойти заявив, що Південна Осетія має право об"єднатися з Північною.

Офіційних коментарів російської влади з цього приводу не поступало. РФ визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії 26 серпня. Російське керівництво заявило про готовність забезпечувати безпеку цих республік.

Угода між Росією та Південною Осетією, відповідно до якої в республіці розмістяться військові бази РФ, імовірно, буде підписано в Цхінвалі 2 вересня. Раніше міністр закордонних справ Абхазії Сергій Шамба заявив, що його республіка не збирається приєднуватися до Росії.

Досі жодна країна слідом за РФ не визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії. Західні держави критикують Москву за визнання незалежності цих республік всупереч позиції Грузії, влада якої вважає дані території окупованими Росією. Москва відкидає звинувачення в порушенні міжнародного права і наполягає на необхідності поважати рішення народів Абхазії та Південної Осетії жити в незалежних країнах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Спікер парламенту Південної Осетії розповів, коли вона приєднається до РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути