вівторок, 11 грудня 2007 10:06

Спецназ готовий до штурму печери сектантів у Росії

Оперативники розробили докладний план порятунку затворників у Пензенській області, що замурувалися в очікуванні "кінця світу": відома схема печери з докладним описом можливих дій оперативників під час штурму. За словами джерела в оперативних органах, сектанти не збираються виходити з печери, і змусити піти їх звідти можна тільки силою.

Нагадаємо, шестеро громадян Білорусі було вислано на батьківщину 5 грудня. Вони не встигли спуститися під землю і чекали "кінця світу" у "молельному домі". Серед депортованих троє неповнолітніх. У землянці знаходиться ще 6 громадян Білорусі, серед яких двоє дітей, молодшому з яких рік і чотири місяці. З сектантами ведуть роботу фахівці московського НДІ психіатрії ім. Сербського.

Гречаний яр, в якому знаходиться печера, ретельно досліджували кінологи з собаками, спеціально навченими для пошуку людей під завалами. Потім розвідкою околиць печери зайнялися представники оперативних служб і склали докладний план печери, пише "Твой день".

Релігійні фанатики не тільки "забронювали" найбільшу келію під загальне кладовище - вони і на волі щосили пропагували культ смерті. У молельном домі, де жив Петро Кузнецов, прямо посеред житлової кімнати досі стоїть дерев"яна труна, призначена для нагадування про кінець світу, що наближається.

"Перш ніж піти в печеру, сектанти періодично спали у домовинах, готуючись до неминучої смерті. І діти теж", - говорить мешканка сіла Нікольське. Останніми, хто використовував це страшне ложе, були шестеро громадян Білорусі, нині депортовані на батьківщину. Білоруські послідовники самозваного схімонаха Петра не встигли спуститися в печеру і якийсь час прожили в його будинку, по черзі укладаючись в труну.

Зараз ви читаєте новину «Спецназ готовий до штурму печери сектантів у Росії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути