середа, 07 жовтня 2009 11:39

Спадкоємця Кім Чен Іра назвали "генієм науки і технології"

Спадкоємця Кім Чен Іра назвали "генієм науки і технології"

За даними південнокорейських ЗМІ, молодший син лідера КНДР Кім Чен Іра - Кім Чен Ун призначений на керівну посаду в правлячій Трудовій партії Кореї. Джерела в південнокорейському уряді вважають, що Кім Чен Ір повністю передасть владу синові за три роки.

Повідомляється, що Кім Чен Ун зайняв якийсь пост, по значущості рівний посаді заступника генерального секретаря Трудової партії Кореї, яку очолює його батько. Всю повноту влади Кім Чен Ун нібито отримає в період з 2010 по 2012 рік. Офіційного підтвердження цієї інформації в північнокорейських джерелах не знайшлося.

Разом з тим експерти впевнені, що процес передачі владі в КНДР вступив у завершальну стадію. Кім Чен Ун був призначений головою Служби безпеки Кім Чен Іра, а також інспектором Державного комітету оборони влітку цього року.

Про 25-річного Кім Чен Уна відомо небагато. Навіть дата його народження точно невідома. Відомо, що він вчився в Швейцарії, а потім закінчив військову академію в Пхеньяні. До недавнього часу Кім Чен Ун взагалі серйозно не розглядався як наступник, аналітики віддавали перевагу старшому синові північнокорейського лідера - Кім Чен Наму.

У розпорядження японської газети "Майніті" потрапив документ, в якому вихваляються успіхи Кім Чен Уна .

Японське видання вважає, що він, швидше за все, підготовлений для міністерства народних збройних сил і міністерства державної безпеки КНДР і направлений на посилення позицій Кім Чен Уна.

Він названий в документі "генієм сучасної військової науки і технології, перед яким схилили свої голови колишні військові керівники"

Інтерфакс-Україна, РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Спадкоємця Кім Чен Іра назвали "генієм науки і технології"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути