вівторок, 29 вересня 2009 11:52

Кім Чен Ір перестав будувати комунізм

Кім Чен Ір перестав будувати комунізм
Влада Північної Кореї внесла зміни в конституцію країни. Як стало відомо південнокорейським ЗМІ, які цитують The Daily Mail і ВВС News, з основного закону КНДР зникло слово "комунізм". Рішення про видалення терміну з конституції було ухвалене після того, як керівництво країни прийшло до висновку про те, що утілити ідеї комунізму в життя - досить непросте завдання.

Крім того, в документі також чітко обумовлені межі влади голови Національного комітету оборони, лідера КНДР Кім Чен Іра. Так, в конституції він називається "Верховним лідером" (у колишній редакції конституції він іменувався "поважним лідером") Північної Кореї, який "є головнокомандуючим всіх військ і керівником всієї країни".

Також в оновленому основному законі КНДР указується, що пріоритетним завданням, що стоїть перед державою, є посилення військової потужності і розвиток оборонної промисловості країни. За відомостями південнокорейських інформаційних агентств, в північнокорейській конституції особливо підкреслюється, що "армія - понад усе".

Влада приділила увагу і жителям КНДР, пообіцявши їм дотримання всіх прав і свобод. "Північна Корея поважає своїх громадян і буде їх захищати", - йдеться в конституції, яка набула чинності ще в квітні 2009 року, але тільки тепер стала доступна для ознайомлення. ВВС News відзначає, що пункт про права і свободи людини з"явився в законі не випадково. Нібито таким чином керівництво КНДР спробувало продемонструвати занепокоєність з приводу дотримання прав людини в країні, оскільки світова спільнота неодноразово виступала з критикою соціальної політики, яка існує в КНДР, що обмежує свободу громадян.

За деякими оцінках, зміна конституції Північної Кореї була вимушеним кроком для країни, яка намагається всіма способами укріпити позиції свого лідера Кім Чен Іра на тлі чуток про його здоров"я, що похитнулось, і зростаючого тиску з боку Заходу з приводу реалізації ядерної програми КНДР, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір перестав будувати комунізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути