середа, 23 квітня 2008 17:05

Шотландці обійшли англійців в питаннях національної гордості

Своєю національністю пишаються вісімдесят два відсотки англійців, тоді як в інших частинах Великобританії - Уельсі та Шотландії - цей показник перевищує дев"яносто шість відсотків. Крім того, більшість жителів Англії переконана, що життя в їхньому королівстві за останні двадцять років змінилося на гірше.

Такі результати соціологічного опитування, проведеного Sky News і приуроченого до 23 квітня - дня Святого Георгія, національного покровителя англійців.

На питання, що стосується природи національної ідентичності, британці приблизно однаково відповідали по всій країні. Більше половини респондентів назвала найважливішим чинником національної ідентичності місце народження людини, сімнадцять відсотків вважають, що важливіше те місце, де людина виросла. Походженню і життєвим цінностям людини віддають пріоритет дванадцять і одинадцять відсотків відповідно.

Більше вісімдесяти відсотків жителів Великобританії визнають, що зв"язки між різними частинами країни слабшають. Як показало опитування, більшість англійців незадоволена становищем Англії у складі Сполученого Королівства і хотіли б бачити її незалежною. Прихильники незалежності також складають більшість в Шотландії, а жителі Уельсу і Північної Ірландії переважно виступають за збереження єдиної держави.

Про скептичне відношення англійців і шотландців до єдності Великобританії відомо вже давно. Так, опитування, проведене в кінці 2006 року соціологічним агентством ICM, показало, що жителі цих двох частин Сполученого Королівства переважно підтримують ідею розділення країни, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Шотландці обійшли англійців в питаннях національної гордості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути