пʼятниця, 17 липня 2009 14:48

Шостий "Гарі Поттер" в перший день прокату побив усі рекорди

Шостий "Гарі Поттер" в перший день прокату побив усі рекорди
Фільм "Гарі Поттер і принц-напівкровка" зібрав 104 мільйони доларів в день прем"єри: 58,2 мільйона в Північній Америці і 45,9 мільйона в кінотеатрах по всьому світу.

Шоста частина "поттеріани" за зборами в перший день прокату обійшла всі попередні.

Раніше рекорд по прем"єрних зборах належав п"ятій частині - "Гарі Поттер і орден Фенікса", що вийшов на екрани рівно два роки тому і в перший день зібрав 44 мільйони доларів.

За даними Boxoffice Prophets, шостий "Гарі Поттер" зайняв четверте місце серед абсолютних лідерів за зборами в США і Канаді за один день прокату.

Напередодні "Гарі Поттер і принц-напівкровка" встановив новий рекорд по нічних зборах, відновивши рекорд "Темного лицаря". Фільм зібрав 22,2 мільйона доларів - на 3,7 мільйона більше, ніж остання картина саги про Бетмена.

"Гарі Поттер і принц-напівкровка" встановив декілька рекордів в Європі. За зборами в прем"єрний день фільм зайняв третє місце у Великій Британії (7,6 мільйона доларів), третє в Австрії (4,4 мільйона), друге місце в Італії (4 мільйони) і став абсолютним лідером в Нідерландах (1,3 мільйона).

У США новий "Гарі Поттер" демонструється на 4275 екранах. За прогнозами західних ЗМІ, фільму навряд чи вдасться побити рекорд за зборами в перші п"ять днів прокату (з середи до неділі), оскільки співвідношення нічних зборів і зборів денних у фільму значно менше, ніж у лідерів. Це пояснюється тим, що сплеск уваги до фільму, що забезпечив рекорд за нічними зборами, викликали фанати "поттеріани", а серед простих глядачів фільм виявився не таким популярним.

За прогнозами Boxoffice Prophets, шостий "Гарі Поттер" може зібрати від 166 до 188 мільйонів до вечора неділі.

Рекорд за зборами в перші п"ять днів прокату належить "Темному лицареві" і складає 203,8 мільйона доларів. На другому місці "Трансформери. Помста полеглих", що зібрали 200,1 мільйона, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Шостий "Гарі Поттер" в перший день прокату побив усі рекорди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути