Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2013 23:35

Щороку в Україні від інфекційних захворювань помирають 350 дітей

Щороку в Україні від інфекційних захворювань помирають 350 дітей
Фото: zhivchik.ua

Щороку в Україні від інфекційних захворювань помирають 100-120 дітей віком до 1 року. Про це сьогодні на прес-конференції розповів головний дитячий інфекціоніст МОЗ України Сергій Крамарєв.

"Серед вперше зареєстрованих захворювань в Україні інфекційні захворювання займають третє місце. Це після захворюваннь органів дихання і шкіри. На превеликий жаль, на сьогоднішній день помирає від класичних інфекцій 300-350 дітей щорічно в Україні. Серед них 100-120 дітей віком до 1 року", - сказав він.

Крамарєв вважає, що ці діти не вмерли, якби їм вчасно зробили вакцинацію.

"Я, коли пишу звіти, то просто душа болить. Починаю аналізувати від чого ж, від яких інфекцій, захворювань у нас вмирають діти. І виявляється, напевно більше половини нам би вдалося врятувати, більше половини не захворіло б цими важкими інфекціями, якби вчасно провели дітям вакцинацію. Дитина помирає від пневмонії, від менінгіту, від сепсису. Справа в тому, що вакцинація проти пневмакока, гемофільної інфекції - це вакцинація проти пневмонії, менінгіту і сепсису. Тому що, якщо говорити у відсотках, то гемофільна інфекція і пневмакок - це 80% всіх цих захворювань, які я назвав. Тому вакцинація дуже потрібна і важлива", - зазначив він.

За його словами, вакцинація на сьогоднішній день - це і профілактика раку.

"Вакцинація проти гепатиту В - це профілактика раку печінки. Вакцинація проти папіломавірусної інфекції - це профілактика раку шийки матки. Тобто рівень науки, рівень імунопрофілактики досяг такого рівня, що ми зможемо попереджати ракові захворювання", - підкреслив Крамарєв.

Також він додав: "Вакцинація - це один із заходів національної безпеки. Так як озброєння - це одна сторона безпеки країни, імунопрофілактика - один з методів державної безпеки нашої країни. Цим перейнявся наш президент".

 

Зараз ви читаєте новину «Щороку в Україні від інфекційних захворювань помирають 350 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути