Ексклюзиви
субота, 18 вересня 2021 06:25

Суперництво і незакрита потреба в любові - психологиня пояснила, чому ми хочемо вдосконалюватися

Суперництво і незакрита потреба в любові - психологиня пояснила, чому ми хочемо вдосконалюватися
Наталя Єжова пояснила, чому ми хочемо вдосконалюватися. Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"

Сексологиня та психологиня Наталя Єжова пояснила, що нас спонукає ставати кращими. Майже кожен хоча би раз на день замислювався, що хотів би дорожче авто, більше грошей, смачніший обід чи просто почуватися впевненіше морально і фізично.

Єжова зазначила, що однією з причин може бути незакрита потреба в любові. Так буває, коли в дитинстві батьки давали дитині любов лише за певні заслуги, як розповіла психологиня в інтерв'ю журналу "Жінка".

"Наприклад, розповіла донька вірш – отримує похвалу, захват, любов. Не зробила щось хороше – насварили і цим самим не дали любов. Коли ця звичка випрацьовується, то людина намагається її заслужити. А проекція з батьків у подальшому житті перекладається на інших. Керівника вже доросла дівчинка порівнює з батьком, а колегу – з мамою і намагається заслужити любов. І поки ці люди самі собі не дадуть любов, не стануть зрілими внутрішньо, будуть усе життя удосконалювати себе для когось, щоб заслужити цю любов", - поділилася ведуча реаліті "Екси", що показує "Новий канал".

Наступним Єжова назвала суперництво.

"Людина завжди прагне стати кращою, тому що не пройшла так званий "Едіпів комплекс" або "комплекс Електри". Це коли донька бореться з матір'ю за любов батька або син з батьком – за любов матері. Цей комплекс з'являється у 3-5 років. Багато людей його проходять: деякі – у 8 років, деякі – у 13, а деякі живуть із ним усе життя. Мати має спокійно пояснити дитині: "Це мій чоловік, а твій батько. Ти виростеш, і в тебе буде свій чоловік". Таким чином у дитини розвіються фантазії, що батько – і її чоловік теж, а в матері дівчинка буде бачити лише союзницю. З хлопцями слід говорити за тим же принципом. Дуже добре, якщо людина все ж переростає цей комплекс. В іншому випадку часто в житті потім шукає собі суперника, не отримуючи задоволення від життя. Йдучи до цілі, забуває про себе як про особистість", - зауважила вона.

І ще однією причиною є розуміння власних бажань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вечірка, бійка і сльози – стартував третій сезон "Ексів"

"Людина знає, чого хоче, і знає, як отримати й віддати любов. Це може бути лише тоді, коли вона – зріла особистість. У такому випадку йде не самовдосконалення заради когось чи боротьба за щось, а реалізація своєї місії. Це людина зі здоровою психікою, яка йде вперед не отримуючи невроз через нехватку любові, а через задоволення від світу і любов до самої себе. Нею вже рухає відчуття внутрішньої гармонії та розуміння своїх бажань", - сказала психологиня.

Психологиня Наталя Єжова дала поради, як підготувати дітей до навчання. Після літніх канікул складно повернутися до шкільного розпорядку, тому вона розповіла, як облегшити перехідний етап.

Зараз ви читаєте новину «Суперництво і незакрита потреба в любові - психологиня пояснила, чому ми хочемо вдосконалюватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути