пʼятниця, 27 серпня 2021 12:15

Дисципліна та моделювання ситуацій - психологиня порадила, як підготувати дітей до школи

Дисципліна та моделювання ситуацій - психологиня порадила, як підготувати дітей до школи
Психологиня Наталя Єжова дала поради, як підготувати дітей до навчання. Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"

Психологиня Наталя Єжова дала поради, як підготувати дітей до навчання. Після літніх канікул складно повернутися до шкільного розпорядку, тому вона розповіла, як облегшити перехідний етап.

Ведуча реаліті "Екси" на "Новому каналі" зазначила, що збирати одяг до школи треба разом з дитиною.

"Перевірте, наскільки підходить форма з попереднього року. Оновіть дитячий гардероб. Попріть, попрасуйте, викладіть все красиво вже за кілька днів до першого навчального дня. Дитина буде бачити цей одяг і морально налаштовуватися. Також разом придбайте канцелярію, портфель. Підготуйте книги з бібліотеки. Це теж допоможе усвідомити, що час повертатися до навчання", - сказала вона.

Потрібно поговорити з дитиною про те, навіщо вивчати щось нове.

"Це своєрідне ввімкнення мотивації. Якщо учень розумітиме, чому ходить до школи та що це дасть йому в майбутньому, то матиме й бажання. Також це дасть розуміння, що школа – не місце для розваг", - зазначила Єжова.

Варто повторити те, що дитина вивчала у попередньому класі.

"Це "розігріє" пам'ять та поверне зосередженість на навчальному процесі після літньої розслабленості. Можна вигадати два-три "ритуали", які ввійдуть у звичку. Наприклад, читати кілька сторінок перед сном чи повторювати табличку множення по дорозі в магазин", - сказала психологиня.

За декілька днів до навчання треба почати дотримуватися дисципліни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Намагаюся бути королем батьківського чату" - імпровізатор розповів про школу сина

"Тож раджу почати повертати навчальний графік заздалегідь. Ранній підйом чи відбій варто розпочати вже за кілька днів до 1 вересня. А ще моделюйте ситуації, які можуть статися у школі, і вирішуйте їх разом. Фантазуйте. Наприклад: що буде, якщо неправильно дали решту в буфеті? А якщо хтось сказав негарне слово на твою адресу? Як діяти, якщо ображають когось поряд із тобою? Проговорюйте це з дитиною. По-перше, ви зрозумієте її мислення. По-друге, допоможете їй впоратися з цими ситуаціями. Інколи страх і небажання ходити до школи може спричиняти булінг чи нерозуміння певних моментів. Якщо пропрацювати це, то дитина буде "підкованою" і більш впевненою", - додала вона.

Через пандемію дітям довелось навчатися в онлайн-форматі. Це у будь-якому випадку на них вплинуло, тому батькам варто більше уваги приділити адаптації до нового навчального року.

Зараз ви читаєте новину «Дисципліна та моделювання ситуацій - психологиня порадила, як підготувати дітей до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути