четвер, 24 вересня 2009 10:18

Сомалійські пірати знову нагадали про себе

Сомалійські пірати знову нагадали про себе
Танкер "Олександра" Приморського морського пароплавства зазнав нападу піратів в Аденській затоці, повідомляє 24 вересня РІА Новості з посиланням на представників компанії-власника судна.

Пірати спробували захопити "Олександру", на борту якої знаходиться екіпаж з 19 росіян, в суботу, 19 вересня. За словами представників Приморського морського пароплавства, пірати впритул підійшли до судна і обстріляли його.

Екіпаж танкера передав в ефір повідомлення про напад і на нього відгукнулися військові кораблі, що патрулюють Аденську затоку. Крім того, судно різко збільшило швидкість і почало лавірувати, щоб відірватися від піратів.

Детальніше про невдалу спробу захоплення танкера "Олександра", що ходить під прапором Кіпру, буде розказано в повідомленні, яке Приморське морське пароплавство опублікує в найближчі години.

У 2008 році різко зросло число випадків нападу на судна в Аденській затоці, у зв"язку з чим РБ ООН ухвалила резолюцію, що дозволяє іноземним військовим кораблям переслідувати піратів в територіальних водах Сомалі. Свої військові кораблі до узбережжя Сомалі направили НАТО, Євросоюз, Росія, Індія, Китай, Японія та Південна Корея.

Проте, не дивлячись на всі зусилля, справитися з піратами поки не вдається, тільки в 2009 році зафіксовано декілька десятків спроб нападу на судна в Аденській затоці.


Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати знову нагадали про себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути