неділя, 30 серпня 2009 12:02

Ефіопія знову ввела свої війська до Сомалі

Ефіопія знову ввела свої війська до Сомалі
Сотні ефіопських солдатів перетнули кордон Сомалі і очистили від ісламських бойовиків стратегічно важливе місто Белет-Вейне, передає Associated Press з посиланням на очевидців. Повідомляється, що бойовики залишили місто без бою.

Це перша операція ефіопських військ на території Сомалі з моменту їх виведення з країни в січні ц.р. Раніше сомалійські бойовики неодноразово використовували факт присутності на території країни ефіопських солдатів, більшість з яких християни, для антиурядової пропаганди.

Громадянська війна в Сомалі не вщухає фактично з 1991 року. За цей час в країні загинули близько 18 тис. мирних мешканців, а також кілька тисяч військових і бойовиків. У Сомалі немає центральної влади, країна фактично поділена на кілька областей, якими правлять кримінальні й піратські клани, ісламістські угруповання. Бойовики "Аль-Шабаб", причетні до викрадання французьких радників раніше цього місяця, контролюють практично весь південь Сомалі і займають основні позиції в столиці Могадішо, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ефіопія знову ввела свої війська до Сомалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути