четвер, 03 вересня 2009 10:08

Пірати, які захопили "Аріану", не виходять на переговори

Пірати, які захопили "Аріану", не виходять на переговори
2 вересня виповнилося рівно чотири місяці з того часу, як був захоплений в полон балкер "Аріана" з 24 членами екіпажу на борту.

Родичі і знайомі взятих в полон українців говорять, що життя команди знову під загрозою, а українська влада і власник судна не роблять нічого для порятунку.

Нагадаємо, на судні є жінка - кок Лариса Салінська. У неї на борту стався викидень. Близький знайомий Лариси одесит Сергій Юзвак стверджує, що вона вже отримала медичну допомогу, і зараз екіпажу загрожують проблеми, пов"язані з неякісним харчуванням.

"Продукти у них закінчилися, їх годують відходами, - заявив Юзвак. - Привозять з материка гнилий рис, іржаву, брудну воду і годують. У всієї команди вже проблеми з шлунком. Якщо переговори затягнуться, пірати обіцяють убити членів екіпажу, вони весь час це обіцяють. Раніше пірати вимагали викуп у розмірі $7 млн, але вже погодилися на три. Зараз на балкер для участі в переговорах повинен прибути головний пірат, проте господар судна не хоче платити".

Представник судновласника, юрист грецької компанії All Oceans Shiping Спірос Мінас заявив, що розповідь "казок" про ситуацію нашкодить екіпажу.

"Краще всього давати інформацію з офіційних джерел. Попередня сума викупу вже відома, але озвучити її не можу. Я знаю, що екіпаж отримує їжу, але про її якість не можу судити, я її не бачив. Ніхто мені про те, що вона погана, не говорив, і життю екіпажу ніщо не загрожує. На жаль, переговори з піратами затягуються, вони не виходять регулярно на переговори. Зв"язок односторонній", пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Пірати, які захопили "Аріану", не виходять на переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути