понеділок, 25 жовтня 2010 20:32

Сомалійські пірати втекли з судна з трьома українцями на борту

Сомалійські пірати втекли з судна з трьома українцями на борту

Захоплене піратами біля берегів Кенії німецьке вантажне судно Beluga Fortune звільнене в понеділок, повідомили західні ЗМІ.

За першими даними, сомалійські пірати, побачивши, що до них наближається корабель, якому було доручено звільнити Beluga Fortune, покинули судно, викуп їм заплачений не був. Ніхто з членів екіпажу не постраждав.

За даними "Морського бюлетеня", на кінець серпня екіпаж судна складався з 12 чоловік, з них один громадянин РФ, троє громадян України і вісім громадян Філіппін. За іншими даними, в складі екіпажу є двоє громадян Німеччини, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше в російській профспілці моряків з посиланням на дані компанії-судновласника захопленого суховантажу повідомляли, що на борту судна знаходяться не один, а троє моряків з Росії. За даними представника судновласника, пірати висадилися на суховантаж, проте екіпаж встиг подати сигнал SOS і сховатися в так званій цитаделі (важкодоступному приміщенні).

Нагадаємо, німецьке вантажне судно "Beluga Fortune", що виходило з порту Фуджарах в ОАЕ на Річардс Бей ПАР, було захоплене вранці 24 жовтня за 1200 миль на схід від кенійського порту Момбаса.

Напередодні біля берегів Кенії пірати напали на судно "York" під прапором Сінгапуру з 17 членами екіпажу (серед них двоє українців), а також на риболовецький траулер "Golden Wave".

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати втекли з судна з трьома українцями на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути