Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2008 10:28

Сьогодні у всьому світі відзначають День без машин

22 вересня у всьому світі святкується День без машин, метою якого є залучення уваги до проблеми надмірної залежності людини від автомобіля. Цього року і Київ залучиться до цієї важливої акції.

Екологи заявляють, що звичка користуватися автомобілем, навіть коли в цьому немає особливої потреби, приводить до руйнівного впливу на навколишнє середовище. Адже автотранспорт є головним винуватцем викидів парникових газів в атмосферу.

Вперше подібна акція була проведена у французькому місті Ла Рошель в 1997 році, в 1998 році акція відбулася вже в масштабах країни. У 1999 французів підтримали італійці і швейцарці. Тепер в Міжнародному дні без автомобілів бере участь майже вся Європа. Акція проходить більш ніж в 1,4 тисяч містах, жителі яких 22 вересня використовують громадський транспорт і велосипеди, піклуючись про власне здоров"я і збереження навколишнього середовища.

Цього року Київ теж залучиться до загальносвітового руху. Учасники акції закликатимуть киян 22 вересня відмовитися від автомобіля і відправитися на роботу пішки, на велосипедах або, принаймні, громадським транспортом.

Також сьогодні вранці, в столиці України в 09:30 за київським часом стартувала акція "Транспортні змагання": Учасники гонок - автомобіліст, велосипедист і пасажир громадського транспорту одночасно виїжджають із спального району в центр міста. Переможе той, хто швидше дістанеться до пункту призначення, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні у всьому світі відзначають День без машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути