Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2007 11:49

Сьогодні Росія дасть Білорусі кредит у $1,5 млрд

Росія вже у середу переведе Білорусі держкредит у $1,5 млрд, міжурядова угода про надання якого днями підписана у Москві, повідомив прем"єр-міністр РФ Віктор Зубков на російсько-білоруських переговорах.

Білорусь у лютому нинішнього року звернулася до Росії з проханням видати кредит на суму $1,5 млрд на оплату енергопостачань. Домовленість про надання кредиту у 2007-2008 роках на 15 років з відстроченням платежу на п"ять років була досягнута в ході переговорів в Мінську 14 грудня, а 20 грудня в Москві сторони підписали міжурядову угоду про кредит.

Після підписання віце-прем"єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін повідомив журналістам, що відсотки по кредиту визначатимуться по ставці LIBOR +0,75%. Зараз ставка LIBOR складає близько 5%, відповідно, трохи менше 6% буде ставка обслуговування даного кредиту.

Він відзначив, що ця ставка ринкова, проте водночас вона враховує взаємини Росії і Білорусі, а рішення по параметрах кредиту враховує додаткові витрати республіки, пов"язані з підвищенням цін на енергоносії.

Кудрін також повідомив, що Росія у 2008 році розгляне можливість надання Білорусі ще одного кредиту на суму до $2 млрд. Крім того, Білорусь 2008 року має намір розмістити на російському ринку рублеву позику на суму до $405 млн. За його словами, Росія вже отримала від Білорусі запит на реєстрацію позики, і зараз йдуть підготовчі роботи, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Росія дасть Білорусі кредит у $1,5 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути