четвер, 20 вересня 2007 14:51

Софі Лорен відзначає день народження

Всесвітньо відома італійська акторка Софі Лорен відзначає День народження. Сьогодні, 20 вересня, їй виповнюється 73 роки.

У 71 рік Софі Лорен була визнана найгарнішою жінкою планети. Крім того, вона вперше погодилася фотографуватися оголеною для відомого календаря Pirelli: це видання увічнює найяскравіших красунь сучасності, причому у віці не старше 40.

Лорен пояснює свій феномен "любов"ю до життя, спагетті та купанням у оливковій олії".

Софі Шиколоне (справжнє прізвище акторки) народилася 20 вересня 1934 року в Римі, однак усе дитинство і юність провела в містечку Поццуолі (Pozzuoli) під Неаполем.

З 14 років Софі мріяла стати акторкою. Вона брала участь у конкурсі Місс Італія, була фотомоделлю. У 1952 році Софі Лорен зустрілася з відомим продюсером Карло Понтієві, який не тільки відчинив для неї двері у велике кіно, але і став її чоловіком.

У 1954 році Софі одержала світову славу, зігравши у фільмі Вітторіо Де Сікі Золото Неаполя. У 1957 році акторка їде до США, де знімається в стрічках Любов під в"язами і Чорній орхідеєї. У тому ж році вона одержує приз Венеціанського фестивалю як краща акторка року.

У 1960 році Софі Лорен одержує премію Оскар і приз Канського фестивалю за кращу жіночу роль, зіграну у фільмі Вітторіо Де Сікі Чочара (у світовому, у тому числі радянському прокаті він йшов за назвою Дві жінки).

У 1964 році Софі Лорен була нагороджена призом Московського кінофестивалю за роль Филумени у фільмі Шлюб по-італійськи. У 1965 році разом з Марчелло Мастроянні вона знялася в радянсько-італійському фільмі Соняшники, у якому грала італійську жінку, що приїхала в СРСР на пошуки чоловіка, який залишився там під час війни.

Другого Оскара за внесок у кінематограф Софі Лорен одержала в 1991 році. У 1994 її творчість було відзначено почесним головним призом Берлінського кінофестивалю. Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Софі Лорен відзначає день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути