середа, 14 березня 2012 14:07

Соціологів залякують Службою безпеки: на допит викликали всю Вчену раду

Соціологів залякують Службою безпеки: на допит викликали всю Вчену раду

Весь склад вченої ради Інституту соціології викликали на допит до Служби безпеки України. Про це повідомив заступник директора Інституту соціології Євген Головаха, повідомив Фокус із посиланням на УНІАН.

Він також продемонстрував листи від СБУ, в якому дано "розклад" допитів всіх учених-соціологів, серед яких такі відомі люди, як Микола Шульга, Микола Чурилов, Олександр Вишняк і ще півтора десятка найвідоміших соціологів країни.

У листі старшого слідчого 3-го відділу 1-го управління СБУ Дишлюка, зокрема, говориться, що "явка є обов'язковою. У разі неявки без поважних причин можливий примусовий привід", а при наявності підстав - притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності.

"Такого ще не було у світовій практиці - викликати на допит всю Вчену раду. Можливо, в сталінські часи Вчені ради розстрілювали ночами, але ось так, викликати на допит у нібито європейській країні в XXI столітті, думаю, просто неможливо. Хіба що в Північній Кореї ", - заявив Головаха.

За його словами, "ця влада впивається своїм всесиллям. Вона нацьковує СБУ на вчених. Чому СБУ? Скажіть, чому не МВС, не прокуратура, чому СБУ? Вони хочуть залякати вчених. Чому цей слідчий з СБУ не прийде і не поговорить з вченими? Він хоче насолоджуватися своїм всесиллям і страхом? "

"Нас же скоро будуть пакувати пачками. Я на президентських виборах був проти всіх. А сьогодні я розумію, як ми помилилися ", - заявив Головаха.

 

Зараз ви читаєте новину «Соціологів залякують Службою безпеки: на допит викликали всю Вчену раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути