середа, 27 червня 2018 20:23

Щоб з'явився лідер національного масштабу, потрібні дві обставини – Підлуцький

Щоб з'явився лідер національного масштабу, потрібні дві обставини – Підлуцький
Олекса Підлуцький: У нас стратегія відсутня. Світ змінюється стрімко, виникають нові ніші. Яку можна зайняти? Що буде з Україною через п'ять років? А у нас стратегія відсутня. Світ змінюється стрімко, виникають нові ніші. Яку можна зайняти? Що буде з Україною через п'ять років? ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

Щоб стати лідером, треба не тільки мати особисті якості, а й можливість їх реалізувати.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів журналіст і публіцист Олекса Підлуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук зрівнявся з Порошенком у ще одному рейтингу

"У 1991-му українським лідером був В'ячеслав Чорновіл. У той час президентом Чехословаччини обрали драматурга Вацлава Гавела. Він чудово здійснив перехід від постсоціалістичної системи до нормальної держави. Мені здається, з Чорновола був би не гірший президент. Але цей шанс не був реалізований. Гавела чехи обрали, а українці Чорновола – ні. А проголосували за хитрого лиса Леоніда Кравчука. Щоб стати лідером, мало харизми, інтелекту, жертовності. Треба, щоб людина була ще й затребувана у суспільстві. Щоб виник лідер національного масштабу, як Джордж Вашингтон (перший президент Сполучених Штатів Америки у 1789—1797 роках. - Gazeta.ua), Вінстон Черчилль (британський прем'єр-міністр років Другої світової війни. - Gazeta.ua), Отто фон Бісмарк (канцлер Німецької імперії у 1873 – 1890 роках. – Gazeta.ua), потрібні дві обставини: людина такого масштабу й підтримка громадян", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анатолій Гриценко назвав головні шляхи реформування України

На думку журналіста, справжній лідер повинен мати системне мислення.

"Вміння сформулювати завдання, виділити найважливіше, зосередити тут основні зусилля, працювати послідовно. Всі питання вирішити неможливо. Візьмемо економіку. Які галузі у нас будуть провідними? Як Україна здобуде своє місце у світовому розподілі праці? Ніхто цього не знає.

Південна Корея зараз – розвинена країна. 60 років тому там взагалі не було промисловості. Держава була дощенту зруйнована війною. Корейці мали п'ять пріоритетних програм. А у нас стратегія відсутня. Світ змінюється стрімко, виникають нові ніші. Яку можна зайняти? Що буде з Україною через п'ять років?

Зараз, як до майбутнього потенційоного президента, придивляюся до Анатолія Гриценка (міністр оборони у 2005—2007 роках. – Gazeta.ua). Трохи у віці, але справляє враження чесної людини. Ще цікавлюся Святославом Вакарчуком", - розповів публіцист.

Повне інтерв'ю з Олексою Підлуцьким читайте в журналі "Країна" від 5 липня.

Зараз ви читаєте новину «Щоб з'явився лідер національного масштабу, потрібні дві обставини – Підлуцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути