вівторок, 30 липня 2013 17:30

Щоб вступити до військового ліцею ім.Богуна, доведеться заплатити 5 - 8 тисяч доларів

Щоб вступити до військового ліцею ім.Богуна, доведеться заплатити 5 - 8 тисяч доларів
Фото: ksvu.kiev.ua

Київський військовий ліцей імені Івана Богуна - начальника якого, генерал-майора Данила Романенка, нещодавно спіймали на хабарі — вже давно не звичайний навчальний заклад, а пансіонат для "перtвиховання" дітей впливових батьків. Про це йдеться у новому журналістському розслідуванні програми "Гроші".

Тоді як Данила Романенка спіймали за отримання хабара у 5 000 доларів, батьки ліцеїстів запевняють — це мінімальна сума, яку слід заплатити, щоб віддати дитину до найпрестижнішого в Україні військового ліцею. Зазвичай за вступ просять 7 чи 8 тисяч умовних одиниць, а тих, хто потрапив на навчання законним шляхом — одиниці. Зазвичай це діти-"льготники".

"99% потрапляють за хабарі, це дійсно так, - говорить Ольга Пальчікова-Козуб, мати двох випускників навчального закладу. - Оскільки я була головою батьківського комітету 5 роти,я спілкувалася безпосередньо з усіма батьками. Із 100 дітей, тільки семеро вчилися тільки тому, що вони мали право вчитися. Це все коштує дуже дорого."

Це підтверджує і скандальновідома викладачка ліцею Ніна Москаленко.

"Їм все сходить з рук. Вони приходять до ліцею і не хочуть вчитися, бо знають, що все одно одержать атестат", - пояснює вчителька.

У розпорядженні програми "Гроші" опинилися документи, які засвідчують патронаж багатьох політичних діячів у процесі зарахування ліцеїстів до навчального закладу. За "своїх" клопотали зокрема Наталя Королевська, Владислав Забарський, Євген Добряк, Олександр Кузьмук і багато інших. Серед таких клопотань — багато офіційних звернень, що засвідчує певну "законність" подібного патронажу, а насправді становить справжню перешкоду потрапити до ліцею здібним хлопцям, які не мають впливових зв'язків або багатих родичів.

Зараз ви читаєте новину «Щоб вступити до військового ліцею ім.Богуна, доведеться заплатити 5 - 8 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути