середа, 02 грудня 2020 08:12

Сніг та морози: чим здивує погода у перший тиждень зими

Сніг та морози: чим здивує погода у перший тиждень зими
4 грудня без опадів, лише вночі у східних областях місцями сніжитиме. Фото: pixabay.com

2 грудня у північних та більшості центральних областей України очікується невеликий сніг, у південній частині - дощі, а на дорогах місцями ожеледиця.

Вітер східний та північно-східний, 7-12 м/с, повідомили в Укргідрометцентрі.

Температура вдень близько 0°С. На півдні країни +1...6°С. У Києві та області невеликий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-східний. Температура у столиці вдень також близько 0°С.

Упродовж 3-4 грудня на території країни триматиметься хмарна погода з проясненнями. 3 грудня вночі, крім заходу, вдень на сході та північному сході країни невеликий сніг. У південних та більшості центральних областей сніг із дощем. Температура вночі -1...6°С (в Карпатах -7...12°С), вдень близько 0°С, у східних областях -1...6°С. У більшості південних та центральних областей вночі від +2...-3°С, удень +1...6°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка фільму "Початок" попросила вважати її чоловіком

4 грудня без опадів, лише вночі у східних областях місцями сніжитиме. Температура у східних областях вночі -1...6°С, вдень +2...-3°С. На решті території вночі від +2...-3°С, вдень +1...6°С, на заході та півдні країни до +8°С. У східних областях на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у західних областях окремі пориви 15-20 м/с.

У столичному регіоні 3-4 грудня без опадів, лише вночі 3 грудня невеликий сніг, на дорогах місцями ожеледиця. Температура 3 грудня вночі -1...6°С, вдень +2...-3°С. 4 грудня вдень +1...6°С.

У вихідні, 5-6 грудня, погода в Україні суттєво не зміниться. У суботу вночі в Одеській та Чернівецькій, вдень у Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській та Житомирській областях місцями невеликий дощ, на решті території без опадів. 6 грудня в Україні без опадів, лише на Закарпатті вдень помірний дощ.

У Києві 5-6 грудня синоптики обіцяють суху погоду. Температура вночі 5 грудня від +2...-3С°, 6 грудня 0...-5°С, а удень 0...+5°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 2 грудня: чия доля круто зміниться на краще

Зима 2020-2021-го, найімовірніше, не буде така ж аномально тепла, як попередня. Вона порадує українців і снігом, і морозами, стверджують народні синоптики. Хоча на "зимове бабине літо" теж слід розраховувати. У грудні на Миколая вони обіцяють мороз, але новорічна ніч знову може бути без снігу.

Зараз ви читаєте новину «Сніг та морози: чим здивує погода у перший тиждень зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути