понеділок, 08 листопада 2010 09:36

Сніг піде до 4 грудня, а зима буде суворою і затяжною

Сніг піде до 4 грудня, а зима буде суворою і затяжною
В Україну прийшло незначне потепління. У багатьох регіонах країни, включаючи столицю, температура піднялася до 16-20 градусів, а то і вище - у Криму взагалі на понеділок синоптики обіцяють до +24 тепла. А в Одесі на вихідні люди знову стали засмагати біля моря. Таку погоду синоптики обіцяють до кінця тижня.

За словами головного синоптика України Миколи Кульбіди, довго радіти теплу не доведеться.

"Приблизно з 12 листопада чекаємо похолодання, - говорить глава Гідрометцентру. - Вночі до 1-3 градусів морозу, вдень - 3-8 градусів тепла по всій території країни. А десь з 15 листопада знову потеплішає, але вже не так, як зараз. Очікуємо приблизно 7-12 градусів вище нуля майже по всій Україні, на Півдні, можливо, термометри покажуть 15. Цей період триватиме до 20-го листопада, а що буде далі, поки невідомо".

За словами Кульбіди, за сьогоднішні теплі дні дякувати потрібно потокам теплого повітря, які приносить до нас із Середземного моря.

До речі, не очікували заморського теплого повітря і народні синоптики. Так, за прогнозом Володимира Лиса з Волині, який він робив на початку року, 1-10 листопада має поступово холоднішати до морозів, а 8 листопада повинен йти сніг.

Про те, коли ж прийде зима, Гідрометцентр прогнозів не дає: "Але імовірно, зимова погода встановиться в країні в перших числах грудня - з морозами, можливо, зі снігом", - говорить Кульбіда. Такий прогноз роблять і народні синоптики. Зокрема, Валерій Некрасов із Дніпропетровська говорить, сніг піде до 4 грудня, а сама зима буде суворою і затяжною - аж до квітня.

За даними Гідрометцентру, на цьому тижні в столиці - в середньому 15 градусів тепла, в п'ятницю похолоднішає до 9 градусів. З п'ятниці і до неділі температура знизиться до 8-12 градусів вище нуля, але з понеділка 15 листопада знову трохи потеплішає: 13-14 градусів. У найближчі два тижні столиці обіцяють невеликі дощі.

До речі, Київ побив 80-річний температурний рекорд. У ніч на 5 листопада було 13 - на 0,7 градусів вище, ніж у 1930 році, повідомив директор метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії Олександр Косовець. Нагадаємо, 18 липня в Києві був побитий 129-річний температурний рекорд - повітря прогрілося до 35,3, що на градус вище, ніж у 1881 р. Синоптики вважають: такі рекорди - підтвердженням глобального потепління.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Сніг піде до 4 грудня, а зима буде суворою і затяжною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути