вівторок, 07 лютого 2017 13:00

Сніг і мороз — синоптики розповіли про погоду до кінця тижня

Сніг і мороз — синоптики розповіли про погоду до кінця тижня

В Україні сніжитиме та повернуться морози, але ближче до кінця тижня мороз посилиться. Температура повітря вдень становитиме 15 градусів морозу, вночі похолодає до 22 градусів нижче нуля.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У вівторок, 7 лютого, різкі похолодання пройдуть по всій території країни, а снігопади будуть всюди, окрім Чернігівської, Сумської, Луганської і Харківської областей. У Києві йтиме сніг, температура повітря вдень складатиме 12 градусів нижче нуля. У центральних областях стовпчик термометра опуститься до 9-11 градусів морозу вдень і до 14 градусів морозу вночі. На півдні країни буде невеликий дощ з мокрим снігом, температура повітря становитиме 5-7 градусів нижче нуля. На сході буде найпрохолодніше - 15 градусів морозу. На заході країни очікують снігопади та 7 градусів морозу вдень. Щодо тепла погода очікується у Закарпатській області - 2 градуси нижче нуля. На півночі похолоднішає до 11-15 градусів морозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За снігопадами вдарять 20-градусні морози

У середу, 8 лютого, на сході та в деяких північних областях температура повітря коливатиметься у межах 13-15 градусів морозу вдень і до 22 градусів морозу вночі.

На півдні пройде невеликий сніг, окрім Херсонської і Запорізької областей. Стовпчик термометра коливатиметься між позначками 5-7 градусів нижче нуля.

В столиці, на заході та в центральних областях пройде сніг, водночас у центрі очікують температуру до 12 градусів морозу, на заході - від 5 до 8 градусів нижче нуля вдень.

У четвер, 9 лютого, синоптики прогнозують невеликий сніг у Одеській та Миколаївській областях, у решті регіонів очікують мінливу хмарність.

Температура повітря на півдні опуститься до 9 градусів морозу, на заході - до 7. У центрі, на півночі, сході та в столиці - до 12 градусів нижче нуля.

У п'ятницю, 10 лютого, в Україні температура повітря коливатиметься у межах 7-10 градусів морозу вдень. Сніг пройде в Сумській, Полтавській і Чернігівській областях. У решті регіонів очікують мінливу хмарність.

Цьогорічна зима морозніша і сніжніша за дві попередні, розповідає народний синоптик Леонід Горбань. Перша половина лютого буде щедра на опади. Друга — ясна, з невеликою хмарністю. Випаде 30–35 см снігу, в горах може бути більше. Нічні заморозки триватимуть до 25 березня. Середньодобова температура перейде на плюсову після 15 березня.
Зараз ви читаєте новину «Сніг і мороз — синоптики розповіли про погоду до кінця тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути