Ексклюзиви
пʼятниця, 21 серпня 2009 11:56

Смертоносне схрещення свинячого та пташиного грипу не за горами

Смертоносне схрещення свинячого та пташиного грипу не за горами

У Чилі вперше за історію пандемії вірус грипу А/H1N1, відомий також як свинячий грип, виявлений у птахів.

Як повідомили представники міністерства охорони здоров"я Чилі, вірус грипу А/H1N1 був знайдений у індичок, що вирощуються і продаються на двох фермах країни.

У заяві міністерства наголошується, що розповсюдження захворювання узято під контроль.

За даними представників уряду, м"ясо індички і продукція, що виготовляється з нього, повністю безпечні для споживання.

Відзначимо, що учені вважають смертельно небезпечними для людини можливість схрещування вірусу свинячого грипу A/H1N1 з вірусом пташиного грипу H5N1.

Як попереджають фахівці, віруси цього типу складаються з восьми сегментів РНК. Якщо обидва опиняються в одному організмі, то їхні сегменти можуть перемішатися, створивши новий вірус. Цей вірус передаватиметься від людини людині так само легко, як A/H1N1, і при цьому володіти смертоносністю пташиного грипу.

Поки самі по собі ці віруси не представляють великої небезпеки для людей, оскільки A/H1N1 не дуже смертоносний, а H5N1 смертоносний, але не передається від людини до людини.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров"я 11 червня вперше більш ніж за 40 років офіційно оголосила про введення шостого, максимального рівня загрози пандемії у зв"язку зі стрімким розповсюдженням світом грипу A/H1N1.

За останніми даними регіональних бюро Всесвітньої організації охорони здоров"я, більше 2,1 тисяч осіб в світі сталі жертвами грипу A/H1N1, кількість хворих перевищила 230 тисяч людей. Найбільше хворих зареєстровано в Мексиці, Великій Британії, Німеччині, США.

У Росії, за останніми даними, кількість хворих досягла 180 осіб. В основному люди привозять захворювання з-за кордону, куди їздять на відпочинок. Велика кількість дітей з різних регіонів Росії привезли свинячий грип з Великої Британії, куди вони їздили у складі груп, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Смертоносне схрещення свинячого та пташиного грипу не за горами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути