Ексклюзиви
пʼятниця, 24 січня 2014 14:27

"Смерть Юрія Вербицького - це вбивство Авеля Каїном": у Львові прощаються з героєм Майдану

"Смерть Юрія Вербицького - це вбивство Авеля Каїном": у Львові прощаються з героєм Майдану
Фото: zik.ua

Щойно із греко-католицького храму Пресвятої Богородиці, що на мікрорайоні Сихів у Львові, винесли труну з тілом загиблого кандидата фізико-математичних наук, активіста Майдану Юрія Вербицького. Попрощатися з ним прийшла понад тисяча львів'ян.

Люди у руках тримають жовто-блакитні прапорці, руки пов'язані синьо-жовтими стрічками. У церкві усі люди не вміщаються, подвір'я храму переповнене, серед людей багато матерів із немовлятами у колясках.

"Незважаючи на той мороз, я привів сюди свого трирічного онука, - каже львів'янин Роман Скіра. - Хоч він ще маленький, але повинен знати, що зараз твориться нова сторінка історії України. Його пам'ять має закарбувати, як ми прощаємося з героєм України."

Більше 2 годин львів'яни прощалися із загиблим, попрощатися встигла лише половина з присутніх. Священик оголосив, що люди чекають на Личаківському цвинтарі і закінчив богослужіння.

"Сьогодні ми прощаємося із людиною, яку закатували професійно навчені вбивці. Це схоже на вбивство Авеля Каїном. У них рано чи пізно прокинеться сумління, вони захочуть його заглушити алкоголем, наркотиками та іншими психотропними речовинами, та їм це не допоможе", - сказав митрополит Львівський Ігор.

Зараз автобус із тілом загиблого вирушає на Личаківське кладовище, де ховають визначних особистостей Львова. Усі витрати на це дала Львівська міська рада.

У загиблого лишилася 25-річна донька Уляна.

Нагадаємо, тіло Юрія Вербицького знайшли 22 січня у лісосмузі біля Бориспільської траси, напередодні його викрали з лікарні разом з активістом Ігорем Луценком.

Зараз ви читаєте новину «"Смерть Юрія Вербицького - це вбивство Авеля Каїном": у Львові прощаються з героєм Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути