четвер, 24 червня 2010 21:04

Смерч на Франківщині відніс дах будівлі на кілометр

Смерч на Франківщині відніс дах будівлі на кілометр
Прикарпатське село Незвисько зруйнував смерч. Подібної природної аномалії у цих краях ще не було.

Через природну стихію буквально без даху над головою залишилося місцеве подружжя Богдан та Ганна Цапко. Їхній будинок потрапив у епіцентр смерчу.

Залишки своєї хати та речі селяни збирали в радіусі одного кілометра

Як розповіла кореспонденту Gazetga.ua Анна Цапко, смерч здійнявся раптово. Господар якраз вийшов за подвір'я. В хаті залишилася лише дружина. Жінці пощастило. Вона готувала вечерю в іншій кімнаті. Не в тій, де впала стіна.

Від хати залишилися лише три стіни, а стеля будь-якої миті може впасти на голову. Подружжя пенсіонерів вже котру ніч не спить.

"То було дуже страшно. Несподівано насунулися дві чорні хмари. Я спочатку подумала – ворони літають. А тут зірвало дах, завалило стіну, рознесло стайню. Умивальник досі не знайшли" - бідкається господиня.

Нині у хаті немає ані світла, ані газу. Запалити пічку не можна навіть дровами. Стихія зруйнувала димар. Постійні зливи лише додають клопоту. Дах, накритий брезентом, протікає. В хаті здулася стеля та підлога, і змокріли меблі.

Від раптової стихії, хоча і значно менше, постраждали ще вісім сусідських обійсть.

Нині завдані природою збитки підраховують у сільраді.

Людей обнадіюють компенсаціями. Від районної та обласної влади. Обіцянкам чиновників нинішні безхатченки вірять. Сподіваються, у біді, їх на залишать напризволяще.

Як повідомили у прес-службі ГУ МНС в області, внаслідок сильних дощів, що пройшли на Івано-Франківщині, у 40 населених пунктах (на території Верховинського, Коломийського, Снятинського, Косівського та Надвірнянського районів) підтоплено близько трьох сотень житлових будинків, 252 підвали, 527 дворів, 433 криниці, 205 присадибних ділянок та 472 га с/г угідь; пошкоджено близько 10.4 км доріг, 120 м.п. берегоукріплень; відсутнє автомобільне сполучення до трьох населених пунктів в Верховинському районі (с.Дземброня, присілок Кохан, с. Волова), пішохідний перехід забезпечено.

В підтоплених районах працюють мобільно-оперативні групи територіальних підрозділів ГУ МНС в області, районні комісії ТЕБ та НС.

Зараз ви читаєте новину «Смерч на Франківщині відніс дах будівлі на кілометр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути