Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2013 05:18

Скотланд-Ярд звинуватили у використанні даних померлих дітей

Скотланд-Ярд звинуватили у використанні даних померлих дітей
Фото: guardian.co.uk

Поліцейське управління Лондона викрало дані десятків померлих дітей і використовувало їх при створенні підроблених документів для агентів, що працюють під прикриттям. Про це в неділю, 3 лютого, пише газета The Guardian, посилаючись на результати власного розслідування.

За інформацією видання, таким чином було використано дані приблизно 80 дітей. Почалося це в 1960-х роках і було, як вважається, припинено в середині 1990-х. The Guardian підкреслює, що батьки загиблих дітей не були поінформовані про дані плани поліції.

В офіційній заяві, присвяченій цьому питанню, Скотланд-Ярд визнав, що подібна практика мала місце, однак підкреслив, що мова йде про минуле.

Про цю практиці інформовано керівництво Великобританії. Зокрема, голова комісії британського парламенту з внутрішніх справ Кіт Ваз (Keith Vaz) назвав дії поліції "жахливими" і "шокуючими". Він заявив, що керівництву лондонської поліції доведеться порозумітися з комісією.

Як пише газета, на основі даних загиблих дітей таємним агентам придумували псевдоніми, видавали водійські права і страхові свідоцтва. Деякі поліцейські провели під подібним прикриттям до 10 років.

Один з поліцейських, що працював під ім'ям чотирирічного хлопчика, зізнався журналістам, що відчував себе так, немов топтав могилу дитини. За словами агента, він завжди відчував себе винним, відзначаючи день народження померлого хлопчика.

Ще один агент, який працював з протестними групами, розповів, що протягом двох років зустрічався з дівчиною-активісткою, яка стала розшукувати його після того, як він зник з її життя. Дівчині вдалося виявити свідоцтво про народження, яке належало, як вона думала, її бойфренду, після чого вона спробувала знайти його сім'ю. За словами дівчини, було б жахливо, якби вона змогла знайти цих людей і стала б розпитувати їх про дитину, померлу більше 20 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Скотланд-Ярд звинуватили у використанні даних померлих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути